Patty and Scott Rocklage Complete Renovation Of Their House

Patty Rocklage and her husband Scott wanted to renovate their whole house. However, they were unaware that one could perform whole house renovation, so they were in the process of hiring multiple sub-contractors to accomplish various parts of the project. They then met the Sudbury Companies design team who specialize in whole house renovations. Ed Freelender who is an expert renovator showed them how they could make cost savings while still meeting their project’s objectives. After viewing samples in the Sudbury showroom they abandoned their sub-contractor plan and hired Sudbury to renovate their whole house.

Patty did not like how disconnected the kitchen area was from the other living spaces in the house. Mr. Freelender proposed they either renovate the existing kitchen, move the kitchen to another room or build a new kitchen entirely. Scott also wanted the front façade of the house to be accessible by guest because most guests to the house were unable to locate the front door. The Rocklages decided to fix the façade first as it was a more pressing issue.

Another thing that Patty was passionate about, was the landscaping of the house. She wanted the existing landscaping to recycle the rocks that would be affected by the renovation project. The landscaping project had to get permission from the Conservation Commission which insisted that the driveway be made from crushed stone to allow water to filter beneath the driveway. Patty also came up with the idea of recycling the trees in the compound for the landscaping project. The contractors had to relocate and replant 12 trees with three trees being used to make some outdoor furniture. The project also encountered numerous delays due to the weather. The trees could only be replanted during the fall to maximize chances of survival. In the end they had to push back the deadline of finishing the exterior landscaping by Christmas.

In the end Patty Rocklage and Scott were pleased with the completion of the project. The got a new farmer’s porch, a flipped front foyer and the front door was relocated. The exterior landscaping was quite impressive with a new driveway, stonewall and ecofriendly walkways. The Rocklages also refurbished their living area with a new TV, new tiles and a bar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *